Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 13 november 2023 @ 03:07 door Marilyn_Presley , 311 keer bekeken

Vriend van Niks

waarom niks

Wij zijn vrienden van niks gestart omdat een groot deel van de werkende Nederlanders tussen 25-35 jaar last heeft van overmatige stress en niet weten hoe ze dit op een simpele manier kunnen verminderen.

Er is altijd wel wat te doen, is het niet werk dan is het wel de was, die vriend nog bellen, rekeningen betalen, je huis opknappen, instagram bekijken, dat museum bezoeken of die Netflix serie nog afkijken. Als we elk leeg momentje steeds invullen ontwikkelen we een popcornbrein, dat de hele tijd blijft roepen; “Nieuwe input! Nieuwe input! Nieuwe input!”. Verveling of even helemaal niks doen komt zelden voor en zorgt er voor dat ons brein eigenlijk nooit rust krijgt terwijl ons stresssysteem dat hard nodig heeft.

Ons stresssysteem stamt uit een tijd waarin je razendsnel een passende oplossing moest vinden in een gevaarlijke situatie: Vechten, vluchten of bevriezen. De dingen die ons vandaag de dag stress geven, een spannend project, te veel verantwoordelijkheid op werk, prestatiedruk, achterstallige huur, zijn niet met één handeling opgelost waardoor we te vaak en te lang blijven hangen in deze stressstand. Daarnaast vullen we elk leeg momentje op met nieuwe input. Onze basisspanning blijft te hoog en alles wat we doen wordt extra stressvol wat bij één op de zes nederlanders resulteert in een burnout.

En burnouts zijn naast heel vervelend ook nog eens hartstikke duur! Naar schatting kost een burnout zo’n 60.000 euro aan medische kosten en ziekteverzuim per persoon. Per jaar komt dat neer op 3 miljard euro. De hoogste tijd om dit probleem vanaf de wortel uit te roeien.

vriendenvanniks.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.